THE DRIFTER KINGS – DEVIL IN MY KITCHEN

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
label: MoMojo Records

The Drifter Kings -opgericht door drummer Doug(las) Oscard- is een eigentijdse blues/rootsband uit Central Oho, die originele en creatief gearrangeerde blues klassiekers brengt in een breed scala aan blues stijlen: van Piemonte tot Delta tot Chicago. Ze waren in 2019 de winnaars van de Columbus Blues Alliance BC en vertegenwoordigden Central Ohio tijdens de IBC 2020 in Memphis, TN.

De nieuwe cd van The Drifter Kings, ‘Devil In My Kitchen’ werd opgenomen tijdens de pandemie en bevat 10 originele nummers, geschreven door de leden van de band: Christopher Whitney: guitar, zang - Tony Harp: bas, zang & Douglas Oscard: drums, percussie. Met twee zangers kan het album een verscheidenheid aan vocale stijlen bieden. Dit album neemt je mee op een reis van akoestische Blues naar Rockin' hedendaagse elektrische Blues.

‘Devil In My Kitchen’ opent met “Ain't a Damn Thing”, een midtempo blues nummer met een wijs advies: “er is géén enkel verdomd ding, dat een man niet zal doen als hij echt van een vrouw houdt…”. Dan volgen er “Bottom Line”, een nummer met een country/blues geluid en “She's Dangerous”, dat je nog een andere kant van de songwriting van de band voorschotelt. Een van de mooiste nummers op het album is “Tumble Down”, een rustig kabbelend blues nummer, dat gebruik maakt van de bas om een uniek en onheilspellend geluid te bieden, met een prachtige gitaarsolo. Tony Harp, die het schreef,  portretteert slim de emoties van een emotionele man, die een gedoemde relatie probeert te redden. In de overige nummers toont de band verder hun diversiteit in de benadering van hun songwriting. De titelsong, geschreven door Whitney, is een rustig nummer dat drijft op een rifje, dat door bassist Harp gespeeld wordt. De subtiele tussenkomsten op gitaar van Whitney mogen er ook nu zijn. “Etched in Stone” klinkt wat rauwer en rockt meer, “Stone's Throw” is wat luchtige Delta Blues, een aanstekelijk ritme wordt aangehouden in “Fox in the Henhouse”, “Everything” is een relaxt tussendoortje met opnieuw wijze woorden en in “Orange El Camino” duwt een stuwende drumbeat het nummer.

“On 'Devil In My Kitchen' The Drifter Kings show their musical diversity in their approach to blues and roots…” (ESC, Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

‘DEVIL IN MY KITCHEN’: tracklist: 01. Ain't a Damn Thing – 02. Bottom Line – 03. She's Dangerous – 04. Tumble Down – 05. Devil in my Kitchen – 06. Etched in Stone – 07. Stone's Throw – 08. Fox in the Henhouse – 09. Everything – 10. Orange El Camino | Music/Lyrics: The Drifter Kings | Producer: The Drifter Kings | Credits: Christopher Whitney: guitar, vocs / Tony Harp: bass, vocs / Douglas Oscard: drums, percussion

Discography THE DRIFTER KINGS: Devil In My Kitchen [2023] | Daddy Long Leggin (ep,5#) [2018] | Diamonds On the Desert Floor [xx] |